Konferens.nu

Sök konferens i Sverige – 2 485 st

Engelska Villan

Kapacitet

35 deltagare

En genuin ”English Cottage”
Engelska villan byggdes 1886 vid Ryfors bruk, idag klassat som riksintresse för sitt rika kulturarv. I huset finns många originaldetaljer bevarade. När du sitter i våra matsalar blickar du ut över Sveriges första golfbana som gränsar till Engelska villans tomt. Golfbanan anlades i Engelska parken 1888 och är idag en modern 18-håls bana. I Engelska villan finns Sveriges första privatägda biograf och på tomten en av de första kägelbanorna.

Konferensrummen
Engelska villans övervåning är inredd för konferens. I ”Klubbrummet” finns plats för 35 personer i biosittning eller 24 personer vid konferensbord. ”Champagnerummet” passar för er som önskar styrelsesittning och ”Blå rummet” är inrett med moderna konferensbord med plats för 14 personer.

Boende
Hotellet är före detta tjänstebostäder för anställda vid Ryfors bruk och beläget i huset bakom restaurangen. Här finns 9 dubbelrum varav ett med dubbelsäng. Rummen är inredda med Gustavianska möbler och på tredje våningen finns ett samvarorum med sköna skinnmöbler. Här finns också en bastu. Vi har ytterligare en hotellbyggnad med 6 dubbelrum vid golfbanans 9:e hål, ca 250 meter från restaurangen.

Restaurangen
När man är på konferens är maten en viktig detalj. I vårt nyrenoverade kök tillagar kockarna vällagad mat utifrån säsongens råvaror. Vår ambition är att du ska uppleva att vi anstränger oss till det yttersta när det gäller att servera god mat och ge utmärkt service. Om ni vill fortsätta umgås efter att restaurangen stängt finns samvarorummet i hotellet med ett kylskåp fyllt med dryck. Ni kan plocka den dryck ni vill ha och också få med er lite enklare nattamat om ni så önskar.

Aktiviteter
I Ryfors kan du vara med om en unik aktivitet i smedjan som finns på området. Under ledning av Gustav Thane, Sveriges högst utbildade verksamme smed, kan du smida en kapsylöppnare. Det finns också möjlighet att gå en guidad tur i 350-årig skog, Gammelskogen, där guiden är Nisse Hellström vars familj bott på Ryfors i fem generationer. Pron på Ryfors golfklubb, Thomas Persson, ger dig gärna en golflektion eller anordnar en putt-tävling. I närheten finns islandshästar, kanotcenter, Skogsro spa och Hantverkshuset som erbjuder kurser i olika hantverk. Mullsjö är också känt för att kunna erbjuda bra skidåkning via Mullsjö Alpin. Här finns välpreparerade skidspår och en slalombacke alldeles i närheten.

Dela:

Nyhetsbrev

Tips om konferensanläggningar, konferensaktiviteter och konferenspaket - helt gratis direkt till din e-post!

Din e-postadress

Gyllene Uttern Hotel Group
SF Bio Möten & Event
Taxikurir banner
Nordic Camping & Resort
Dalarnas Hus
Vår Gård Saltsjöbaden
Sodexo

© Trido AB 2017
Alla priser är exkl. moms om ej annat anges. Konferens.nu garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.